måndag 4 mars 2013

Tomatsoppa med rostad vitlök

* Glutenfritt * Sockerfritt * Mjölkfritt *

Det här receptet är från boken Claras gröna kokbok.

Ingredienser
*1 kg tomater
*2 palsternackor
*3 schalottenlökar
*2 msk olja
*2 tärningar grönsaksbuljong
*4 dl vatten
*1 krm cayennepeppar
*1 msk tomatpuré
*1/2 msk honung
*5 vitlöksklyftor

Skålla tomaterna. Börja med att koka upp en stor kastrull med vatten, under tiden skär du skåror i tomaterna. När vattnet kokar så ha i tomaterna i vattnet och låt koka tills skalet krullar sig på tomaterna. Ta upp tomaterna ur vattnet och ta av skalet. Jag rekommenderar att man sköljer tomaterna i kallt vattet aletarnativt väntar ett tag så att man inte bränner sig. Hacka därefter tomaterna grovt. Jag tar bort kvisthuvudet också.

Koka soppan. Hacka löken och strimla palsternackorna. Fräs detta i oljan en stund. Rör ner tomaterna, ha i buljongtärningarna och slå på de 4 dl vatten som står med bland ingredienserna. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter.

Rostad vitlök. Skiva vitlöken, värm en stekpanna på hög värme och rosta vitlöken i lite olja.

Ha i cayennepeppar, tomatpuré och honung i soppan och mixa den i omgångar. Servera i skålar och strö över rostad vitlök. Servera med en bit glutenfritt bröd.











/Milla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar