* Glutenfritt * Sockerfritt * Mjölkfritt *
Det här receptet är från boken Fisk & skaldjur.
Ingredienser - 4 portioner
*1 msk olja
*1tsk bruna senapsfrön
*1/2 tsk fänkålsfrön
*12-14 färska eller torkade curryblad (som jag petar ut medan man äter precis som med lagerblad)
*1 urkärnad och skivad röd chili
*1 urkärnad och skivan grön chili
*8 tunt skivade schalottenlökar
*1 liter kokosmjölk (2,5 burkar
*1/2 tsk gurkmeja
*2 skalade potatisar i tärningar
*150g skalade räkor
*salt
*färskpressad lime eller citron
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs senapsfrön, fänkålsfrön, curryblad, chili samt schalottenlök tills schalottenlöken mjuknar, ca 3-4 min.
Tillsätt kokosmjölken och gurkmejan. Koka upp under omrörning och sänk värmen. Låt sjuda utan lock i 5 min.
Lägg i potatisen och sjud till potatisen mjuknar, ca 10 min.
Lägg i räkorna och låt de bli varma, 1-2 min. Smaka av med salt och citron- eller limesaft.
Fördela soppan i djupa tallrikar & servera den varm.
Jag bjöd min far på denna soppa och vi åt den med bananfrallor som vi doppade i soppan, det går även att äta den som gryta med ris och man kan med fördel öka mängden räkor.
/Milla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar