Avokadosoppa med crême fraiche och cavi-art |
Den här soppan är riktigt god som den är men passar även utmärkt som förrätt vid lite mer speciella tillfällen.
För min gastrit blev crême fraichen lite för mycket, men annars blev det dett med lite sånt i.
Ingredienser - 2 skålar
*2 stora mogna avokador
*1 msk citronsaft
*6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten), ljummen till varm
*1-2 krm sambal oelek
*örtsalt
*4 msk crême fraiche, kan uteslutas
*3-4 msk cavi-art (tångkaviar) alt. röd kaviar
*dill till garnering
Dela avokadorna och ta ur kärnorna. Skär skåror i köttet och gröp ur köttet med en sked så är köttet i bra bitar när du lägger det i mixern.
Mixa avokado och citronsaft med en stavmixer eller en mixer/blender. Tillsätt buljongen och mixa soppan slät. Smaka av med sambal och örtsalt och ev. mer citronsaft.
Lägg en klick crême fraiche i soppan och toppa med kaviar/cavi-art och en dillvippa.
Alla ingredienserna |
Såhär skårar man avokadon så den blir lätt att gröpa ur. |
Och mixa! |
Jag blev riktigt förälskad i den här soppan, mums!
Smaklig måltid!
/Milla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar