Det här receptet är från den grönrutiga vegetariska kokboken som är min bibel när det kommer till vegetarisk matlagning, en grundkokbok som är ett måste.
Ingredienser - ca 1,2 liter (3 portioner)
*5-6 dl grönsaksbuljong
*2 skivade blekselleristjälkar
*4 dl spenatblad, ej packat
*1 liter av örtkryddor, t.ex. ängssyra, ruccola, körvel och bladpersilja, ej packat
*6-8 dl kikärtor, kokta
*1 skivad vitlöksklyfta
*citronsaft
Koka upp buljongen till den temperatur du vill ha din soppa, kall går också bra.
Mixa selleri, spenat, örtkryddor, kikärtor, vitlök och buljong i en matberedare eller mixer. Mixa tills soppan är slät. Smaka av med citronsaft.
Alla ingredienser utom blekselleristjälkarna. |
Mixning på G! |
Så slät som den kan bli. |
Örtagårdssoppa och polentaknäcke, mumsfilibaba! |
Smaklig måltid, det hade jag!
Polentaknäcket är perfekt tillbehör.
/Milla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar