Ingredienser - 2-3 pizzor eller 1 plåt
*2 + 1/2 dl ljummet vatten
*1/2 pkt jäst, ca 25g
*1 msk fiberhusk
*1/2 dl oliv- eller rapsolja
*ca 3 1/2 dl finax gluten- och mjölkfri mjölmix, ca 205g
*ca 1,5 dl provena havremjöl, ca 60-65g
*1 tsk bakpulver
*1 tsk salt
Sätt ugnen på 225°C.
Blanda 2 dl ljummet vatten med jästen, saltet och fiberhusken och vispa. Fortsätt vispa och ha i oljan. Låt jäsa i 10 min.
Tillsätt mjölmixen och bakpulvret med degvisp, det blir en ganska torr och smulig deg först. Ha sen i resten av vattnet (1/2 dl) och vispa med degvisp i ca 5 min.
Låt degen jäsa under bakduk i 30 min.
Degen innan sista vattnet hällts i. |
Degen innan jäsning 30min... |
Degen efter 30 min jäsning. |
På bakbordet. |
Jag kavlar lite hur som happ och sambon insisterar på att göra sin rund. |
Kavla ut degen till 2 runda bottnar eller 1 botten på bakplåtspapper.
Förgrädda botten i mitten av ugnen i ca 10 min innan du har på fyllningen och grädda sen i 5 min till eller tills osten smält.
Eller ha på fyllningen nu och grädda i 15 min.
Fyllning
Tomatsås
*1/2 pkt passerade tomater
*1 pressad vitlöksklyfta
*1/2 tsk basilika
*1/2 tsk oregano
*1 lagerblad
*1 krm sambal oelek
Låt tomatsåsen stå och puttra ihop medan degen till pizzorna jäser 30 min.
Båda pizzorna med tomatsås och all topping utom ost. |
Min pizza innan den gräddats. |
Topping
Den här gången hade jag på 1/2 pkt fetaost i tärningar, ca 10 svarta urkärnade oliver, 2 ringar annanas, 1 skivad schalottenlök och ICA's rivna pizzaost. Sambon som äter kött hade på fläskkarré i bitar som han hade förstekt samt färsk tomat.
Jag åt bara 1/3 av min pizza och fick 2 matlådor. |
/Milla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar