söndag 17 mars 2013

Chokladkaka - serveras helst med vaniljglass

* Glutenfritt * Laktosfritt *

Riktigt saftig blev den här kakan, mums!

Det här receptet är en chokladvariant på Saffranskakan, den blev riktigt god men vi hade tyvärr ingen glass hemma som skulle varit pricken över i:t.

Ingredienser - 1 rund kaka, ca 8 bitar om man bjuder folk
*1/2 dl kakao
*1,5 dl råsocker
*3 ägg
*1,5 dl Mat- och Bakkvarg, valio
*1 tsk vaniljsocker
*ca 2 dl Sempers fin mix
*1,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och "bröa" en rund form med potatismjöl.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt, tillsätt kakaon och vispa lite till.
Rör ner vaniljsocker och kvarg.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner detta i smeten.
Häll smeten i formen och gränna kakan i nedre delen av ugnen ca 35-40 min.

Vispa ägg och socker pösigt.
Häll i kakaon och vispa lite till.
Vänd ner mjölblandningen.
Vänd ner med slickepott.
Såhär fin blev kakan efter 35 min i ugnen.

Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Nästa gång ska jag testa att ha hackad choklad i kakan också. ;)

Smaklig måltid!
/Milla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar