Riktigt saftig blev den här kakan, mums! |
Det här receptet är en chokladvariant på Saffranskakan, den blev riktigt god men vi hade tyvärr ingen glass hemma som skulle varit pricken över i:t.
Ingredienser - 1 rund kaka, ca 8 bitar om man bjuder folk
*1/2 dl kakao
*1,5 dl råsocker
*3 ägg
*1,5 dl Mat- och Bakkvarg, valio
*1 tsk vaniljsocker
*ca 2 dl Sempers fin mix
*1,5 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och "bröa" en rund form med potatismjöl.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt, tillsätt kakaon och vispa lite till.
Rör ner vaniljsocker och kvarg.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner detta i smeten.
Häll smeten i formen och gränna kakan i nedre delen av ugnen ca 35-40 min.
Vispa ägg och socker pösigt. |
Häll i kakaon och vispa lite till. |
Vänd ner mjölblandningen. |
Vänd ner med slickepott. |
Såhär fin blev kakan efter 35 min i ugnen. |
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Nästa gång ska jag testa att ha hackad choklad i kakan också. ;)
Smaklig måltid!
/Milla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar