torsdag 22 november 2012

Linsbolognese

När jag har krossade eller passerade tomater över från någon annan matlagning så är det min favorit att hälla i linser och någon rotsak och simsalabim så har man linsbolognese! Den här gången var de passerade tomaterna kvar efter förra helgens pizzabak.
Linsbolognese kan man äta till glutenfri pasta, det gjorde jag igår, eller till något annat. Idag ska jag äta resterna med Polenta.

Ingredienser - 2 personer
*500g passerade tomater
*1 lök
*1 vitlök
*1 dl röda linser, okokta
*Torkad basilika
*Torkad oregano
*1 msk olja


Gör såhär
Hacka löken. Fräs löken i oljan. Skölj linserna och fräs de i oljan tillsammans med löken i medelhög värme. Pressa i vitlöken. Fräs en stund, se till att inte linserna bränner fast. Häll i de passerade tomaterna  och kryddorna. Låt koka under lock i 15 minuter.
Servera till pasta eller polenta.

Smaklig måltid!
/Milla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar