Ingredienser - 1 person (eller 2 om man har smörgås till eller har det som förrätt)
*1 msk olja
*1 lök, ca 75 g
*1 vitlöksklyfta
*100g grönsaker, i det här fallet frysta haricot verts
*125g frysta gröna ärtor
*1 glutenfri buljontärning
*5 dl vatten
Gör såhär
Hacka vitlök och lök, tina haricot vertsen under rinnande vatten och hacka även dom. Fräs detta i oljan tills de blir glansiga men inte bryns. I med buljongtärningen och vatten. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. I med ärtorna och låt koka upp igen. Mixa soppan slät i en mixer eller med en stavmixer. Servera som den är eller med en smörgås till.
Alla ingredienser förutom oljan, vattnet & buljongen |
Fräs i oljan |
Koka upp och låt sjuda 10 min |
I med ärtorna och koka upp |
Mixa! |
Smaklig måltid!
/Milla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar