söndag 11 november 2012

Små muffins - grundrecept

Det här är från början ett grundrecept på stora muffins som jag hittade på tasteline, men det var ett tag sen... Sen dess har jag modifierat det för att passa glutenfria muffins och jag har märkt att de blir bäst som små.

Ingredienser - ca 20 små muffins
*130g mjölkfritt margarin, rumstempererat
*2 dl socker
*2 ägg
*1 dl vatten
*1 tsk bakpulver
*1 tsk vaniljsocker
*3 msk kakao
*3 dl Semper Fin Mix (majs- och rismjölsbaserad)


Gör såhär
Blanda det rumstempererade margarinet och sockret med en gaffel i en stor skål. Tillsätt äggen och vattnet och vispa med handvisp. Blanda ihop mjölet, kakaon, vaniljsockret och bakpulvret i en egen skål och hälls sedan den blandningen pö om pö i vätskan medan du fortsätter vispa tills smeten är slät.
Ställ upp muffinsformar på en plåt och häll i smeten (ca 1 stor sked i varje blir lagom) upp till hälften i formarna.
In i ugnen på 200 grader i 15 minuter.
 

Ja de är färre här för min sambo tog flera direkt från plåten.

Smaklig måltid!
/Milla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar