söndag 11 november 2012

Morots- och linssoppa

Jag älskar soppor, speciellt såhär på hösten. Soppor är så enkla att göra naturligt fria från både gluten och mjölk. Personligen är jag inte så förtjust i krämiga soppor utan föredrar de som är lite matigare och har en mer naturlig smak. En krämig gräddsoppa tycker jag lätt känns dämpad i smaken av grädden/mjölken eller vad man nu har i för mjölkprodukt.

Morots- och linssoppa för 1 person
*1 msk olja
*1 rödlök
*1 vitlöksklyfta
*1 morot
*1 tsk curry
*1/2 tsk salt
*1/2 dl röda linser, okokta
*3 dl vatten

Gör såhär
 Hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan tills löken blivit blank men inte fått färg. Häll i vitlöken och curryn och fräs en stund. Häll på vattnet och höj värmen. Hacka moroten i små bitar och skölj linserna. I med morot och linser och koka i 20 minuter.
Mixa soppan slät och smaka av med salt.


Smaklig måltid!
/Milla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar