tisdag 13 november 2012

Glutenfri banankaka

Det här är egentligen ett recept på bananbröd som jag gjort glutenfritt och som passar utmärkt som fikabröd. Jag bjöd på det för ett par veckor sen när jag hade folk över på Ljusparty (Partylite).

Ingredienser - 1 bröd
2 mosade bananer, ca 200g
2 ägg
1 1/2 dl vatten
5 dl glutenfritt mjöl (jag använde 2 dl Risenta bovetemjöl och 3 dl Provena havremjöl)
1/2 dl havregryn
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
2 msk honung

Gör såhär
 Sätt ugnen på 165 grader (nånstans mellan 150 och 175).
Rör ihop den mosade bananen, äggen och vattnet till en slät smet. Blanda havregryn, 4,5 dl mjöl (1,5 + 3), bikarbonat, bakpulver och kanel. Rör ner detta i smeten. Glutenfritt mjöl är mer vätskekrävande än vanliga mjöler så ha inte i den sista halvdecilitern bovetemjöl om smeten redan verkar tjock. Tillsätt honung och häll sedan smeten i en avlång bakform, ca 1,5 liter,  smord med olja.
In ugnen på 165 grader och grädda i ca 45 minuter.

Smaklig måltid!
/Milla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar