Daimkladdkaka |
Ingredienser
*100g smör/margarin (laktosfritt/mjölkfritt)
*2 ägg
*3 dl strösocker
*1,5 dl mjölmix, Finax eller Semper (105g)
*1 dl kakao
*1/2 tsk salt
*50g mörk choklad
*1 dubbeldaim
Tillbehör: vispad grädde och banan eller vaniljglass
Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme så att inte chokladen bränner fast. Ta kastrullen av plattan.
Mät upp socker, mjölmix, salt och kakao i en bunke och häll sedan ner detta i smörblandningen, rör om, tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Rör ihop allt med slickepott, inte visp, till en jämn smet.
Kläm fast bakplåtspapper i botten på en rund springform, 24 cm i diameter, och pensla kanterna med smör eller olja. Häll i smeten i formen och strö över grovhackad daim.
Grädda mitt i ugnen i 170° i ca 25 minuter.
Kakan ska vara kladdig i mitten men ej rinnande.
Daim är en av de produkter som enligt Marabou själva är helt glutenfri. Utöver Daim är en till av deras produkter garanterat glutenfria: Noblesse. I ett mail jag fått av Marabou stod även Toblerone (orginal) med på listan över glutenfri Choklad men nu tycks jag inte få fram den på deras hemsida.
Smaklig måltid!
/Milla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar