torsdag 10 januari 2013

Apelsinknäcke

Jag tycker om att variera mina recept, och det här blev förvånansvärt gott. Men om man inte gillar riktigt skarp apelsinsmak så gillar man inte det här knäcket. För mig smakade det nästan godis.


Ingredienser
2 dl glutenfri mix, mjölkfri från Finax (majsbaserad)
0,5 dl boveteflingor
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl solrosfrön
1 tsk fiberhusk
0,5 dl rapsolja
1,5 dl pressad blodapelsinjuice
0,5 dl hett vatten

Gör såhär
Sätt ugnen på 150°.
Blanda alla ingredienser i en skål, låt svälla någon minut. Stjälp upp på ett bakplåtspapper och kavla ut degen över hela pappret. Jag har en kavel med silikonöverdrag, men det ska tydligen funka att kavla knäcke med gladpack/plastfolie mellan kavel och deg.
Skär ut portionsbitar ur knäcket innan det ska in i ugnen och bryt ut bitarna medan knäcket fortfarande är varmt.
Grädda knäcket i mitten av ugnen i 50-55 minuter.

Smaklig måltid!
/Milla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar